Een populaire zoekopdracht op al onze website is: fitness schema vrouwen spiermassa. Als jij op deze pagina terecht bent gekomen, ben jij hier vast ook naar op zoek.

Het kan ook zijn dat je hier niet specifiek naar op zoek was, maar dit artikel toevallig tegen kwam. Hoe dan ook, op deze pagina zal ik eerst wat fabeltjes over spieropbouw bij vrouwen ontkrachten. 

Daarnaast zal ik ook met je delen waar je een goed schema kunt downloaden. Lees dus vooral even verder!

[toc]

Spiergroei bij vrouwen begrijpen

Mannen zijn van nature meer gespierd dan vrouwen, en hebben ook een belangrijk spiergroeihormoon - testosteron.

Bij vrouwen werkt het verder het zelfde. Om spiermassa te kweken, moeten de spieren regelmatig op de juiste gestimuleerd worden. 

Dit is niet veel anders dan bij mannen. Het probleem bij veel vrouwen is dat ze vaak met niet genoeg gewicht trainen. In de meeste gevallen blijven ze bij een gewicht waarmee ze comfortabel drie sets mee kunnen doen. 

Het is echter belangrijk om ook af en toe een stuk zwaarder te trainen voor échte resultaten.

Niet te gespierd lijken?

Veel vrouwen zijn bang dat ze door het volgen van een spiermassa schema voor vrouwen te gespierd gaan lijken. Dit is een hardnekkig fabeltje. 

Tuurlijk, als je flink aan krachttrainen gaat doen zul je op den duur verandering gaan zien. Dat is waar je het allemaal voor doet. De echte "te gespierde vrouwen"zijn in veruit de meeste gevallen minimaal 5 jaar 4x per week aan het trainen. 

Feit is dat regelmatige krachttraining voor vrouwen vooral zorgt vooral voor een strak, plat en sterk lichaam. Meer spieren betekenen vooral meer mitochondriën. Dit zijn cellen die zorgen voor energieomzetting. 

Dit is een is goed voor de vetverbranding in rust. Belangrijk is uiteraard om je voedingspatroon aan te passen naarmate we meer spiermassa opbouwen. 

vrouw lichaam spier doel

Het bouwen en houden van spiermassa helpt bij vrouwen ook tegen onverwacht aankomen. Meestal gebeurd dit op latere leeftijd zonder enige verklaring (overgang).

Dit is dus - naast dat het gezond is en er beter uit gaat zien - ook een goede reden om als vrouw te starten met krachttraining. 

Focus op spiergroei in plaats van vet verliezen

Vet verliezen is voor veel vrouwen een soort obsessie geworden. Ze gaan van dieet naar dieet en de meeste hebben van alles geprobeerd.

Deze focus op vet verliezen heeft in veel gevallen het tegenovergestelde effect. Een soort schuldgevoel bij het eten bij alles waar vet in zit. 

Er is dus vaak eerst een mentale verandering noodzakelijk. Eentje van 'eten om vet te verliezen' naar 'eten om spiergroei te bevorderen'. In veel gevallen vinden vooral vrouwen, het prachtig als ze eenmaal weten wat ze moeten eten om slank en fit te worden.

Het simpelweg begrijpen wat eiwitten, gezonde koolhydraten en vetten in juiste hoeveelheid spiergroei kunnen bevorderen.

Alleen Buik, Billen, Benen bij vrouwen?

Bij oefeningen voor vrouwen wordt vaak de focus gelegd op de drie b's. Buik, Billen en Benen. Dat zijn natuurlijk dé plekken waar je als vrouw de resultaten wil zien. 

Veel oefeningen die echter effectief zijn om de drie B's te trainen, gebruiken ook andere spieren. Dit zijn vooral de armen en schouders. Iets wat veel vrouwen liever niet trainen, omdat ze anders te gespierd denken te worden. 

Het gevolg hier van is dat er niet genoeg armkracht is om bijvoorbeeld een squad met gewicht (voor billen en benen) vol te kunnen houden.

oefening fitness schema voor vrouwen spiermassa

Een andere ongetraind gebied - voor zowel veel vrouwen als mannen - is de rug. Het is vanzelfsprekend een zeer belangrijk gebied om ook evenredig te trainen. 

Een mooie oefening - die voorkomt in elk fatsoenlijk fitness schema voor vrouwen - is de deadlift. Deze oefening spreekt namelijk de hamstrings, bilspieren en onderrug spieren aan.

Vergeet dus die armen, schouders, borst en rug spieren niet te trainen. Bijkomend voordeel: met meer kracht in armen en rug, worden diverse dagelijkse bezigheden ook een stuk makkelijker!

Juiste gewicht, vorm en frequentie

Vrouwen onderschatten vaak hun eigen kracht, en kiezen al snel het laagst mogelijke gewicht. Toch is het belangrijk om je spieren flink uit te dagen en hierbij dus het juiste gewicht de kiezen.

Kies een gewicht dat je de eerste keer vrij makkelijk 10 keer de oefening kunt doen. De laatste twee reps mogen al wat moeilijker zijn. Een ander zeer belangrijk punt is vorm (rug recht etc). In elke sportschool zijn uiteraard mensen aanwezig die je met de juiste vorm kunnen helpen.

Voorbeeld goed fitness schema vrouwen voor spiermassa

Eén van de belangrijkste dingen als het gaat om krachttraining is frequentie. Hiermee bedoelen we hoe vaak je gaat trainen. 

Hier zijn uiteraard voldoende protocollen (verzameling van schema's) beschikbaar. Hieronder een voorproefje van zo'n schema.

Droog Trainen Protocol vrouwen schema

Klik voor voor grotere afbeelding. Schema afkomstig uit het Droog Trainen Protocol. Kijk hier voor alle schema's!

 Met vijf dagen in de week trainen ga je uiteraard het snelst resultaten zien. Er zijn uiteraard ook schema's voor 2 of 3 keer per week. Dit zijn dan wel snel full body sessies (alle spiergroepen op één dag, 2 of 3 keer per week.

Een goed fitness schema speciaal gemaakt voor vrouwen

Op deze pagina heb je kunnen lezen waar een goed fitness schema voor vrouwen met als doel spiermassa aan moet voldoen. Nu kan het zijn dat jij het liefst zo snel mogelijk begint met trainen. Hiervoor ben je natuurlijk dat een schema nodig dat bij jouw past. 

Daarom wil ik het nog even met je hebben over het Droog Trainen Protocol Vrouwen van de Droog Trainen Academie. Deze mannen hebben - met uiteraard hulp van vele vrouwen - een simpel te volgen trainingsprotocol voor vrouwen opgezet.

Dit is een digitaal product compleet met schema's en tips met hele goede reviews en reacties. Naast instructies voor oefeningen kun je ze ook vragen stellen over voeding.

Via onderstaande informatie ga je direct naar de speciale informatiepagina.


Andere bezoekers lezen...

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten