Benieuwd  welk fitnessapparaat het beste is voor bij jouw thuis? Dat is vast en zeker het geval als je deze pagina hebt gevonden. 

Misschien heb je nog wel wat ruimte over in je huis, en wil je dit gaan gebruiken om een soort mini-gym te gaan maken.

Het kan ook zijn dat je juist niet zoveel ruimte hebt, en op zoek bent naar een kleine en handige fitness apparaten voor thuis. Hoe dan ook, wij hebben inmiddels veel apparatuur voorbij zien komen. 

Hoe dan ook, op deze pagina bespreken we de volgens ons beste apparaten. Lees dus snel even verder!

Het Krachtstation

Door middel van een krachtstation kun je verschillende oefeningen doen.

Het is mogelijk om een grote verscheidenheid aan oefeningen uit te oefenen, waardoor je vele verschillende spiergroepen kunt gebruiken.

Door een bench press, pulleys, leg levers of gewichten worden je trainen erg gevarieerd. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde extra's aan te schaffen om je keuze nog ruimer te maken en meer te kunnen trainen. 

Niet alleen kun je grote spiergroepen trainen, maar ook specifiekere spiergroepen.

De voordelen die dit apparaat met zich meebrengt zijn reuze.

krachtstation bol

Zo heb je deze apparaten in verschillende maten en varianten, waardoor er voor ieder wat wils is. Op deze manier bouw je spiermassa en spierkracht op door thuis te sporten.

Daarnaast is veel variatie mogelijk en heb je vele mogelijkheden om te trainen. Daardoor kun je makkelijke oefeningen doen voor beginners, maar ook ingewikkelde oefeningen voor gevorderden. 

Populair krachtstation van bol.com

Er zijn vele varianten van dit fitness apparaat op de markt verkrijgbaar. 

Zo heb je dure varianten of zeer uitgebreide varianten. Hier staat een verkrijgbare halterbank die zeer geschikt is om thuis mee te sporten.

Krachtstation / fitnessstation bol.com

Een bekend apparaat door de goede prijs en kwaliteit verhouding. Uit reviews is gebleken dat de halterbank eenvoudig te monteren is én prijstechnisch erg gunstig is.

De Loopband

Wanneer je houdt van hardlopen, dan is een loopband voor thuis wellicht iets voor jou. 

Door middel van dit apparaat hoef je niet meer te letten of zaken zoals of het weer goed is of dat de sportschool open is, omdat je kunt trainen wanneer het jou het beste uitkomt.

Bovendien is hardlopen uitstekende cardio om conditie op te bouwen én gewicht te verliezen. Vergeleken met andere fitness apparaten, verbrandt je met dit fitness apparaat de grootste hoeveelheid kcal per uur.

Er zitten vele voordelen verbonden aan het aanschaffen van dit cardio apparaat.

NordicTrack C80i Loopband review en ervaringen

Denk hierbij aan het dempingssysteem in het apparaat, waardoor hardlopen een minder erge belasting is voor de spieren en gewrichten dan wanneer je buiten zou hardlopen. 

Daarnaast is het mogelijk om hard te lopen zonder afgeleid te worden door fietsers, auto's, stoplichten, et cetera. Zo kun je gewoon door blijven rennen en hoef je je tempo niet te verminderen.

Ook is het veiliger om op dit cardio apparaat hard te lopen, want je kunt geen verkeer tegenkomen, gaten in de weg of andere hindernissen.

Populaire loopband: NordicTrack T14.0

De NordicTrack loopband is een zeer goede optie wanneer je wilt hardlopen zonder dat je rekening hoeft te houden met het weer en graag aan je conditie wilt werken. H

Hieronder staat het beste fitness apparaat om mee te joggen

Een Crosstrainer

Een crosstrainer is het beste fitness apparaat voor thuis wanneer je op zoek bent naar een apparaat om films of series te kijken tijdens het sporten.

Daarnaast is het een uitstekende manier om af te vallen, omdat het zeer goed is voor de vetverbranding.

Het fitnessapparaat is alles in 1, omdat je aan je conditie werkt én je boven- en onderlichaam gebruikt. 

Door middel van een voortschuivende beweging train je je gehele lichaam, maar de beweging is niet te belastend voor je spieren en gewrichten.

Toch verbrand je ongeveer 500 tot 600 calorieën per uur, waardoor het een goede manier is om gewicht te verliezen.

Ook is dit fitness apparaat voor en achteruit te gebruiken, waardoor je weer andere spiergroepen kunt stimuleren.

Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 iPlus review

Populaire crosstrainer: Focus Fitness Fox 3 iPlus

Dit apparaat is uitstekend om conditie op te bouwen én om gewicht te verliezen.

Daarom zijn er vele varianten van dit fitness apparaat verkrijgbaar op de markt. Hieronder wordt een fitnessapparaat uit de topklasse vermeldt.

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is één van de populairste crosstrainers.

Uit de reviews is gebleken dat er vele positieve gebruikers zijn van het apparaat, doordat het soepele bewegingen maakt, eenvoudig is in te stellen én een hoog instelbare weerstandswaarde bevat.

Een Hometrainer

Een hometrainer werkt uitstekend om thuis te fietsen.

Op deze manier is het mogelijk om je conditie te verbeteren en vet te verliezen zonder dat je rekening hoeft te houden met het weer of de openingstijden van de sportschool.

In vergelijking met andere fitness apparaten, verbrandt je met een hometrainer een kleinere hoeveelheid kcal per uur. Dit komt doordat je alleen beweegt met je onderlichaam en je je bovenlichaam niet gebruikt. 

Toch kun je vele calorieën verbranden door eens op de pedalen te gaan staan en eventueel je armen te gebruiken door op te drukken.

Het is een cardio apparaat dat niet erg belastend is voor je gewrichten en spieren in vergelijking met andere sporten. Daarnaast maakt een hometrainer het mogelijk om vele calorieën te verbranden, wat bijdraagt aan vetverlies.

Hoewel het minder kcal per uur verbrand dan andere apparaten, is het nog steeds mogelijk om op deze manier gewicht te verliezen.

Bovendien is het zeer goed mogelijk om tijdens het trainen films of series te kijken, wat het trainen minder zwaar maakt.

Tunturi FitCycle 50i Ergometer review

Populaire Hometrainer: Tunturi FitCycle 50i Ergometer

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is een uitstekende hometrainer, omdat het beschikt over een EMS weerstandssysteem en een uitgebreid display.

Daarnaast is de hometrainer zeer stabiel en zwaar belastbaar. Dit is alles wat je nodig hebt om alles uit je training te kunnen halen.

Uit de reviews bij het product is gebleken dat de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend is. Bovendien is deze hometrainer erg gebruiksvriendelijk én van een zeer goede kwaliteit.

Een Roeitrainer

De roeitrainer is een uitstekend fitness apparaat, omdat je er je hele lichaam mee kunt trainen. Daarom is dit ook ons favoriete thuis trainen apparaat.

Hoewel het apparaat niet zo bekend is bij de meeste mensen, is het ideaal om verschillende spieren te trainen in één workout. 

Je spant tijdens het roeien niet alleen je bovenlichaam aan, maar ook je onderlichaam. Dit maakt een roeitrainer ideaal om thuis te gebruiken.

Een roeitrainer kan vele voordelen bieden. Doordat je je boven én onderlichaam traint, verbrand je een hele hoop calorieën per uur. Daarnaast bouw je spieren op, waardoor je ook in rust meer calorieën verbrandt.

Tunturi FitRow 50 review

Ook verklein je het risico's op blessures wanneer je gebruik maakt van dit fitness apparaat.

In vergelijking met andere sporten zoals hardlopen of fietsen met apparaten voor thuis, heb je met een roeitrainer minder risico om een blessure op te lopen.

Populaire roeitrainer: De Tunturi FitRow 50

Er zijn vele roeitrainers te verkrijgen. Zo heb je goedkope varianten, maar ook roeitrainers die gefocust zijn op verschillende weerstandsniveau's.

Deze niveau's zijn vaak ook herstelbaar, waardoor de roeitrainer correct bij je lichaam past. Hieronder wordt een van de beste roeitrainers uitgelicht, namelijk de Tunturi FitRow 50

De Tunturi FitRow 50 is een uitstekend roeiapparaat. Dit komt doordat dit fitness apparaat zeer stabiel is, een elektronisch weerstandssysteem bevat én een uitgebreid display bevat. 

Uit reviews is gebleken dat veel gebruikers een goede ervaring met dit product hebben. Zo zijn veel mensen tevreden met de vele trainingsprogramma's en vinden dat de prijs-kwaliteitsverhouding van zeer goed.


Andere bezoekers lezen...

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten