Ben jij op zoek naar de beste loopband voor thuis?

Grote kans dat die het geval is als jij op deze pagina terecht bent gekomen. Misschien bevalt het hardlopen buiten toch niet zo en ben je opzoek naar een loopband. 

Het kan ook zijn dat je de cardio op de sportschool liever overslaat en dit thuis doet. Hoe dan ook, je bent niet de enige. 

Steeds meer mensen hebben namelijk een loopband thuis. Dat is ook niet gek. 

Met een beetje krachttraining verbrand je meestal als zo veel calorieƫn dat je wel snel naar huis wilt om eerst iets te eten. Dan kun je daarna in alle rust nog een half uurtje cardio doen met je favoriete muziek op de achtergrond.

Op deze pagina zal ik je vertellen wat volgens ons de beste loopbanden voor thuis zijn. Wij hebben deze uitgekozen aan de hand van populariteit online en onze eigen ervaringen en mening. 

[toc]

Waarom is een loopband voor thuis zo populair?

Loopbanden zijn een van de meeste populaire fitnessapparaten voor thuis omdat ze een goede keuze zijn voor het doen van cardio Ʃn het verbranden van calorieƫn.

Loopbanden zijn ook een goede keuze voor mensen die niet zo graag naar de sportschool gaan, of voor mensen die daar gewoonweg geen tijd voor hebben. Het hebben van een loopband thuis zorgt er voor dat je jezelf in het zweet kunt werken wanneer je maar wilt, zonder dat er mensen naar je staren!

Het hoeft ook niet te betekenen dat een loopband thuis zorgt voor een minder goede workout. In de meeste moderne loopbanden zitten namelijk al oefeningen in geprogrammeerd, waaronder HIIT oefeningen. 

Die oefeningen zijn enorm effectief en efficiĆ«nt als je weinig tijd hebt om te sporten, maar toch fit fit wilt blijven. 

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een loopband voor thuis. Dus, om je te helpen met het maken van een keuze, hebben we de beste loopbanden op de markt uitvoerig bekeken.

Plek

Naam

Product

Score

Prijs

#1

VirtuFit TR-100

VirtuFit TR-100 Loopband review en ervaringen

3/5 

#2

NordicTrack C80i

NordicTrack C80i Loopband review en ervaringen

3/5 

#3

ProForm 300i

ProForm Performance 300i loopband review en ervaringen

3/5 

Welke loopband past het beste bij jou?

Wanneer we kijken naar een loopband voor thuis, zijn er een paar punten waar we extra op moeten letten. Zoals snelheid, helling, lengte van de band en extra eigenschappen.

Dus, laten we eens in meer detail naar deze eigenschappen kijken.

Prestaties

De optie om de helling van de loopband aan te passen van plat naar wat steiler is belangrijk. Het vergroot de intensiteit van de oefening behoorlijk, wat er dus ook voor zorgt dat je in minder tijd meer calorieƫn kunt verbranden.

De meest loopbanden gaan tot 12% helling, een mooie hoek om voor een flinke workout.

Een ander punt waar je naar moet kijken is snelheid. Als je de loopband alleen gaat gebruiken om te wandelen is dit natuurlijk niet zo belangrijk. De gemiddelde mens rent ongeveer tussen de 12 - 16 km/h dus kies een loopband die deze mogelijkheden heeft.

De grootte van de band (de rubber band waar je op loopt) is een ander punt om rekening mee te houden. Je kan wel een mooie kleine loopband kopen, maar wanneer je 1,90 m bent schiet dat natuurlijk niet op.

Een loopband van minimaal 152 cm is aan te raden voor als je wat langer bent dan gemiddeld. Wanneer je de loopband alleen gebruikt om te wandelen (wat vaker voorkomt dan je denkt) is een kortere loopband ook prima.

Oefening opties

Loopbanden komen met meerdere voor geprogrammeerde oefeningen. Hierbij moet je denken aan warm-ups, bergje klimmen of gewoonweg sprinten. 

Het is goed om te kijken of een loopband wel verschillende soorten oefeningen in het programma heeft. Dit houdt het namelijk wel leuk om de loopband te blijven gebruiken. 

Een loopband thuis heeft veel voordelen maar kan voor sommige mensen ook snel gaan vervelen. Met opties voor diverse oefeningen kun je dit dus voorkomen.

Verder is het belangrijk om te kijken naar opties als de handvatten en hartslag monitor.  Deze zijn bij de meeste loopbanden, zolang je maar niet onder de ~450,- euro komt, wel in orde.

Ruimte

Fitness apparatuur kan veel ruimte innemen in huis en dat is prima als je beschikt over een aparte fitness ruimte. Wanneer je in een kleiner huis of appartement woont, is het misschien slim om een loopband te kopen die opvouwbaar is.

Er zijn tegenwoordig  gelukkig genoeg vouwbare loopbanden voor thuis, maar zelfs ingeklapt namen ze nog flink wat ruimte in.

VirtuFit TR-100 Loopband opgevouwen

De VirtuFit TR-100 opgevouwen

Mocht dit nog teveel ruimte innemen, kun je altijd nog kijken naar loopbanden die horizontaal inklapbaar zijn. Het is maar net waar je de ruimte wilt laten.

Budget

De prijs is natuurlijk een enorm belangrijke keuzefactor. Sommige goedkopere apparaten zijn prima voor totale beginners, maar een gebrek aan kwaliteit betekent meestal dat je loopband gebruikt gaat worden als een dure kapstok...

Aan de andere kant is het zo dat een te dure loopband vaak veel extra functies hebben waar een gemiddelde sporter helemaal niets aan heeft. 

Daarom hebben wij dan ook specifiek gekeken naar de beste loopband voor thuis tussen de 500.-  en 1000,- euro. Zeker niet te goedkoop maar ook niet te duur. 

Garantie

Hoewel de meeste loopbanden niet veel onderhouden nodig zijn, is het belangrijk om op een paar puntjes te letten. 

Na verloop van tijd zou je misschien wat onderhoud nodig zijn aan de band. Deze moet een beetje bijgesteld worden na een bepaald aantal uren. Kijk ook goed dat de garantie op de motor van de loopband meerdere jaren is. 

Bij de kwaliteitsmerken hoef je je hier niet druk om te maken. Bij goedkopere modellen (onder 400,- euro) krijg je deze garantie echter vaker niet dan wel!

Beste loopband voor thuis 2019


Met de grote hoeveelheid loopbanden die er op de markt zijn, is het moeilijk om een keus te maken. Daarom hebben we eens goed gekeken naar het aanbod en de top 3 beste loopbanden voor thuis onder elkaar gezet.

VirtuFit TR-100 Loopband review en ervaringen

#1 VirtuFit TR-100 - Flexibele Topper!

cog

Eigenschappen

Flexibele loopband voor gebruikt tot 120 kg, 16 km/h - 4 pk motor. Verlicht LCD scherm + geluid.

comment

Reviews

Voldoet aan verwachtingen en de reviews zijn grotendeels zeer positief.

dollar

Prijs

Prijs zit net onder het gemiddelde van een loopband van hoge kwaliteit.

Deze loopband komt goed uit alle reviews. Ook bij ons. Het is een loopband die qua prijs- prestatie verhouding zijn gelijk niet kent. Daarbij komt ook nog bij dat het een makkelijk opvouwbare loopband is.


Ideaal voor mensen met weinig ruimte, die af en toe eens lekker willen bewegen. Voor de "pro's" kan deze loopband wat tegen gaan vallen, maar voor de gemiddelde gebruiker is dit volgens ons gewoon de beste keus. 

 • check
  Voorgemonteerd in doos
 • check
  Echte all-rouder met zeer goed prijs- prestatie verhouding
 • exclamation-triangle
  Materiaal voelt wat goedkoop
 • exclamation-triangle
  Kleurgebruik is niet onze smaak
NordicTrack C80i Loopband review en ervaringen

#2 NordicTrack C80i - Prestatie Monster!

cog

Eigenschappen

5.25 pk motor - 20 voor geprogrammeerde oefeningen - 0.1 km/h stappen verhoging!

comment

Reviews

Fraai in design en erg handig in gebruik. 

dollar

Prijs

De prijs van deze loopband is iets bovengemiddeld, maar daar krijg je ook een stil en fraai apparaat voor.

Deze loopband van NordicTrack staat bij veel sporters thuis. Een ideaal apparaat als je iets meer ruimte hebt. De loopband is wel opklapbaar, maar breder dan gemiddeld. Dit maakt het apparaat wel stabieler.


Daarnaast is het zo dat deze loopband niet veel geluid maakt, zelfs als je sprint, ideaal voor een gezinswoning dus.


 • check
  Stille loopband!
 • check
  Goede kwaliteit materialen
 • check
  Groot vermogen
 • exclamation-triangle
  Helling max. 10%
 • exclamation-triangle
  Breder dan gemiddeld
ProForm Performance 300i loopband review en ervaringen

#3 ProForm Performance 300i - Personal Trainer!

cog

Eigenschappen

4.25 pk motor. Max snelheid 16 km/h. 135 kg max.

comment

Reviews

Makkelijk in te klappen en neemt weinig ruimte in. Simpele loopband met de opties van een "pro" loopband

dollar

Prijs

Prijs zit tussen de nummer Ć©Ć©n en twee in. Gemiddeld.

Deze loopband staat op nummer drie omdat het wel eens de keuze kan zijn voor mensen die twijfelen tussen onze nummer Ć©Ć©n en twee. 


Het apparaat heeft een mooi LCD scherm en beschikt over alles wat je nodig bent voor een mooie thuis-workout. Er zijn onder andere unieke trainingsprogramma's voor backpackers, wat erg leuk is. 


Qua bouwkwaliteit is deze iets minder dan de nummer twee. Dit maakt het apparaat wel lichter. Volgens ons is deze nummer drie vooral geschikt voor vrouwen vanwege het smalle loopoppervlak. 

 • check
  Neemt weinig ruimte in beslag
 • check
  Unieke trainingsprogramma's
 • exclamation-triangle
  Smal!

Voor ons is de beste loopband voor thuis de VirtuFit TR-100. Vanwege de vele opties en de mogelijkheid om de loopband enorm makkelijk en snel in te klappen, een absolute topper voor thuis. 

ā€‹

Mocht jij echter meer ruimte hebben in je huis en budget, zijn de andere twee opties in onze top drie ook een enorm goede keus.Andere bezoekers lezen...