Ben jij benieuwd naar Matcha thee? Grote kans van wel, anders had je deze pagina niet zo snel gevonden. Misschien wil je zelf wel aan de Matcha thee en wil je wat meer informatie.

Het kan ook zijn dat je op zoek bent wat nou eigenlijk de voordelen voor je gezondheid van Matche thee zijn. Waarom is deze thee zo populair aan het worden? 

In dit artikel ga ik het uitgebreid hebben over de speciale groene thee. Lees dus snel verder!

[toc]

Wat is Matcha thee?

Matcha thee is een speciale vorm van groene thee. De verbouwing van Matcha thee gaat nét even iets anders waardoor het anders van smaak en sterkte wordt. 

Waar komt Matcha thee vandaan?

Matcha thee is voornamelijk populair in Japan en is sinds begin 2017 bezig aan een gigantische opmars in West-Europa. De plant waarvan Matcha thee wordt gemaakt groeit in tropische en sub-tropische klimaten, vooral in Azië.

Verschil Matcha thee en "normale" groene thee

Matcha thee wordt net als normale groene thee gemaakt van de Camellia sinensis plant. Het grote verschil zit hem in de manier van verbouwen. 

Bij Matche thee wordt het hele blad van de plant gebruikt en worden de plantjes een paar weken voor de oogst, in de schaduw gezet. 

Dit zorgt er voor dat het blad van de plant meer bladgroen (chlorofyl) en aminozuren zal aanmaken. Dit maakt Matcha thee extra gezond.

Is Matcha poeder gezond?

Je vraagt jezelf waarschijnlijk nog af of Matcha thee eigenlijk wel gezond is. Nou, dat zal ik je vertellen. 

In Matcha thee zitten meer antioxidanten dan normale groene thee. Antioxidanten worden ook wel vrije radicalen genoemd die verantwoordelijk zijn voor het op gang brengen en houden van je stofwisseling. 

Aantal Antioxidanten - Bron: Journal of Agriculture and Food Chemistry, Lipophillic and Hydrophillic Antioxidant Capacities of Common Foods (USA).

Vrije radicalen zijn ook verantwoordelijk voor een deel van het "ontgiften" van je lichaam. Verder heeft Matcha thee, vooral volgens de Japanners, nog de volgende gezondheidsvoordelen: 

  • Stimulering van geheugen
  • Helpt tegen stress - het kalmeert 
  • Betere concentratie en geeft energie
  • Wondermedicijn voor langer leven (in het Boeddhisme)
  • Versterking van het immuunsysteem door vitamine A, C, ijzer en eiwitten.

Hoeveel Matcha thee per dag

Hoeveel Matcha thee per dag is eigenlijk gezond? De populaire dieetproducten raden aan om maximaal 3 á 4 koppen per dag te drinken. Er zijn ook een aantal momenten waarop je beter geen of juist wel Match thee kunt drinken, namelijk:

WANNEER BETER NIET?

  • Niet te vroeg in de ochtend op lege maag - het is een vrij zware thee voor op de maag - neem een kopje wanneer je iets gegeten hebt en en je dag bent begonnen;
  • Drink Matcha thee niet tijdens de maaltijd (wacht een half uurtje) het kan namelijk vooral de opname van vitamine B tegen gaan. 
matcha poeder gezond of niet

WANNEER WEL?

  • Voordat je gaat sporten - deze thee is goed voor je uithoudingsvermogen 
  • Voordat je gaat werken of studeren - Matcha thee kalmeert en heeft een positieve invloed op je concentratievermogen
  • Tussen 14:00 en 17:00 - als een langzame afgifte van energie. 

Matcha thee en afvallen

Hoe komt het eigenlijk dat Matcha thee helpt bij het afvallen? Matcha thee, en dus groene thee helpt bij het afvallen omdat het een grote stimulans is voor je stofwisseling.

Het is natuurlijk per persoon verschillend hoe je lichaam hierop reageert. Een hogere stofwisseling betekent dat je meer calorieën zult verbranden. 

Matcha thee is volgens ons het beste te combineren met Simpel Slank en het Koolhydraatarm 50 dagen programma.

Matcha thee maken

Wil jij je eigen Matcha thee gaan maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk zoals je in onderstaande video zult zien.

Zorg wel dat je goede kwaliteit Matcha poeder koopt, er is namelijk nogal wat rotzooi in omloop! Bestel het gewoon bij een goed bedrijf (link verderop in dit artikel), zodat je zeker weet dat het Matcha thee is wat je koopt. 

Het enige wat je moet doen is een schepje in het kopje doen en dit roeren in een "W" vorm (op z'n Japans ;)) Water erbij en klaar!


Matcha thee ervaringen

Natuurlijk hebben voordat we dit artikel schreven ook zelf even stevig aan de Matcha poeder gezeten. 

We hebben het populairste Matcha poeder wat te krijgen is via Bol besteld en hadden dit al vrij snel in huis. Het zit in een mooie grote stevige bus.

De thee is licht zout en licht bitter van smaak en mooi helder. Je voelt vrij snel dat Matcha thee toch wat extra energie geeft, ik had vooral minder snel een honger gevoel. 

Matcha thee kopen?

Op deze pagina heb je van alles over Matcha thee kunnen lezen. Wil jij Matcha thee kopen? Let dan even op de prijsverschillen. Via onderstaande link krijg je de beste prijs/ kwaliteitsverhouding (er is ook veel "neppe" thee in omloop!)

Je hebt kunnen lezen dat het niet voor niets een populaire soort thee is. Doordat het boordevol vitaminen en antioxidanten zit, is het ook zeer populair bij het afvallen. 

Vooral deelnemers van het Koolhydraatarm 50 dagen programma hadden veel aan de Matcha thee. Het geeft je energie en houd je scherp tijdens een uitdagend dieet.

matcha poeder kopen

De beste Matcha Thee kopen? Dat doe je nu via onderstaande link!


Andere bezoekers lezen...

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten