• Home
 • Blog
 • Reviews
 • Yoga Nidra: Een reis door de Chakra’s Review & Ervaringen: Visualiseer je droomleven!

Benieuwd naar Yoga Nidra: Een Reis door de Chakra's van Happy with Yoga? Die kans is vrij groot als je op deze pagina terecht bent gekomen. 

Het kan ook zijn dat je toevallig dit artikel in het blog zag staan, en altijd al een beetje nieuwsgierig was naar deze vorm van Yoga. Hoe dan ook op deze pagina zal ik je mijn review, ervaringen en mening vertellen van deze cursus. 

Waar wij vooral benieuwd naar zijn is hoe je door middel van mentale oefeningen, in de vorm van Yoga en meditatie, je fysieke gezondheid kunt ondersteunen. Meer weten? Lees dan vooral even verder!


Wat is de Yoga Nidra - Een reis door de Chakra's cursus?

Voordat ik je je mijn review, ervaringen en mening ga vertellen over deze Yoga Nidra cursus, wil ik je eerst vertellen wat het nou eigenlijk is. 

Je weet waarschijnlijk al wat Yoga is. Het woordje "Nidra" betekent net zoiets als slaap. Het is dus eigenlijk slaap-yoga. Het is een vorm van Yoga die voor veel meer mensen toegankelijk is omdat je geen overdreven houdingen aan hoeft te nemen. 

Deze Yoga Nidra cursus is speciaal gericht op het verbeteren van de energie balans in het lichaam. Dit gebeurd aan de hand van een "reis door de chakra's".

Wat zijn chakra's?

De kans is vrij groot dat je wel bekend bent met normale Yoga of Yoga nidra (slaapyoga), maar nog geen idee hebt wat die chakra's eigenlijk inhouden. Geen paniek, dat wisten wij namelijk ook niet in hebt begin...

Dat is juist het leuke, nieuw dingen ontdekken die zomaar eens een grote invloed zouden kunnen hebben op onze gezondheid. Goed, chakra's is een soort verzamelnaam voor verschillende soorten energie binnen het Yoga. 

In principe zijn er zeven chakra's die ook wel de "draaikolken van energie" worden genoemd. Wanneer energie niet goed kan stromen of vloeien in één van deze chakra's, ontstaan er spanningen of blokkades in het lichaam bevinden. 

Door wie is deze Yoga Nidra Chakra cursus gemaakt?

Deze cursus is gemaakt door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart. Dit zijn zeker geen onbekenden in de wereld van Yoga.

Met hun bedrijf, Happy with Yoga, hebben ze al duizenden mensen kennis laten maken met Yoga.

Ze zijn onder andere bekent van de populaire online cursussen Yoga Stap-Voor-Stap, en Mindfulness Voor Het Dagelijkse Leven

Voor wie is deze Yoga Nidra Chakra cursus bedoeld?

Je vraag je zelf waarschijnlijk af of de Yoga Nidra: Een reis door de chakra's iets voor jou is.

Laat me je dus even vertellen wie veel aan deze cursus kan hebben. Deze cursus kan zomaar iets voor jou zijn als: 

 • Je af wilt van beperkende gedachten of overtuigingen
 • Je opzoek bent naar emotionele, mentale en fysieke ontspanning
 • Je graag meer wilt leren over de keuzes die je maakt in je leven
 • Je last hebt van stress, HSP, overprikkeling of burn-out klachten.
 • Je je energie beter wilt leren managen en wilt kunnen sturen. 

Wij van flitsend fit vinden vooral de het eerst en het laatste punt enorm interessant. Die twee punten hebben namelijk enorm veel invloed op een fit lichaam.  

Wat gebeurt er nadat je hebt betaald?

Eerder gaf ik al aan de Rolf en Melanie zeer bekend zijn met Yoga en duizenden mensen kennis hebben laten maken met Yoga & Mindfulness. 

Laat me je toch nog even vertellen wat er precies gebeurd nadat je hebt betaald voor deze cursus, mocht je het uit willen proberen. De betaling gaat via PayPro, een betrouwbare online betalingsdienstverlener. Je kunt net als ons met Paypal betalen, of gewoon met iDEAL (Belgen kunnen ook betalen met Bancontant/MrCash!)

Na betaling krijg je vrijwel direct een mailtje van het Happy with Yoga team met een welkomstmail. In deze mail krijg je instructies om een account aan te maken op het speciale ledengedeelte, waar je toegang kunt krijgen tot de cursus. 

Na betaling kun je eigenlijk binnen ongeveer tien minuten starten met de cursus.

Mijn eerlijke Yoga Nidra: Een reis door de Chakra's review, ervaringen en mening

Goed, laat je me nu mijn ervaringen vertellen met deze cursus. Laten we beginnen met de inhoud en de vormgeving van het speciale ledengedeelte.

Inhoud & vormgeving

Wanneer je voor het eerst de cursus omgeving bekijkt, kun je direct zien dat er veel tijd en aandacht aan is besteed. Dit is ook niet zo gek. Ron en Melanie weten inmiddels wel hoe ze goede cursussen moeten maken. 

Je krijgt het volgende om deze cursus te kunnen volgen: 

 • 5 lange, diepe chakra Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten 
 • Uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s
 • Werkboek voor elk van de 7 chakra’s
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten (Ron en Melanie)
 • Onbeperkt toegang tot de cursus + toekomstige updates

De cursus is als volgt weergeven in het ledengedeelte:

 1. Instructies
 2. Cursus handleiding
 3. Werkboeken
 4. Sessie audio bestanden
 5. Veelgestelde vragen

In het eerst deel wordt direct veel duidelijk. Je krijgt namelijk eerst een soort rondleiding door het ledengedeelte en hoort wat de bedoeling is van de cursus. 

Ervaring vereist voor deze Yoga Nidra Chakra cursus?

Het mooie is, net als de andere cursussen van Happy with Yoga, dat ook deze cursus geschikt is voor mensen zonder ervaring. 

Elke cursus begint namelijk netjes met een uitgebreide handleiding en instructie. Dat is dan ook niet zo gek om te zien. Eén van de kernwaarde/ missies van Rolf en Melanie is namelijk om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Yoga. 

Dit is dus alleen mogelijk als je de cursussen zo maakt, dat beginners er ook goed mee uit de voeten kunnen.

Resultaten met balanceren chakra's & Yoga Nidra

Na een lange dag werken op kantoor was ik vaak een beetje uitgeblust. Met andere woorden: ik had vrij weinig motivatie om naar de sportschool te gaan om te trainen.

Ik wist van mezelf dat dit niet echt een lichamelijk probleem was. Nee, lichamelijk gezien was ik nog lang niet moe. Het was vooral een soort mentale energie, dat ontbrak. 

yoga nidra reis door de chakra's review en ervaringen

Dezelfde soort energie die er voor zorgt dat je ergens "even geen zin aan hebt". Met behulp van Yoga Nidra: Een reis door de Chakra's en meditatie, heb ik geen last meer van deze negatieve energie. Ik heb meer motivatie en ben een optimistischer mens geworden.

Het klinkt allemaal vrij zweverig, en dit zal niet voor ieder persoon helpen. Als je ook maar een beetje herkent in bovenstaande verhaal, kan ik je van harte aanraden om dit ook te proberen.

Yoga Nidra: Een reis door de Chakra's prijs

De prijs voor Yoga Nidra: Een reis door de Chakra's is 87,- euro, wat ik een goede prijs vind voor wat je er allemaal voor krijgt. 

Het is namelijk niet zomaar een een cursusje. Je kunt het echt mee zien als een mentaal ontspanningspakket waarmee je weleens grote stappen kunt gaan zetten in je gezondheid.

Hoeveel is het jouw waard om die mentale energie weer te vinden die je vroeger ook had? Dat is iets wat je even voor jezelf moet bepalen. Voor mij is het in ieder geval vrij onbetaalbaar gebleken.

Neem de tijd: 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Twijfel je nog of dit wel iets voor jou is? Dat is natuurlijk voor veel mensen het geval.

Yoga Nidra werkt bij heel veel mensen, maar niet bij iedereen. Daarom is er ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie zonder addertjes. Je kunt de hele cursus dus als het ware gratis uitproberen. Merk je geen verschil of is de cursus niet wat je had verwacht?

Dan stuur je het team van Happy with Yoga gewoon binnen 30 dagen na aankoop een mailtje en krijg je direct je geld terug. Daar gaan ze echt niet moeilijk over doen.

Yoga Nidra: Een reis door de Chakra's kopen (+kortingslink!)

Ben jij net zo enthousiast over deze cursus als ik dat ben? Ik kan je zeker aanraden om het gewoon 30 dagen lang te proberen. Dankzij de geld terug garantie loop je namelijk geen enkel risico op een miskoop of wat dan ook. 

De Yoga Nidra Chakra cursus uitproberen doe je via de pagina waar je op terecht komt door op onderstaande knop te klikken.

Yoga Nidra: Een reis door de Chakra's uitproberen?

Via onderstaande knop ga je direct naar de geheime kortingspagina van Happy with Yoga, waar je deze cursus kunt uitproberen.


Andere bezoekers lezen...

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten