• Home
 • Blog
 • Voeding
 • Persoonlijk voedingsschema laten maken? Deze informatie ben je nodig!

Wil jij een persoonlijk voedingsschema laten maken door een echte voedingsexpert?

Dan kan zo maar eens zo zijn als je deze pagina hebt gevonden. Misschien ben je wel op meer informatie over voedingsschema's, omdat je er een voor jezelf wilt gaan maken.

Het kan ook zijn dat je een voedingsschema of plan wilt laten maken door een voedingsexpert. Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen wat een goed schema allemaal heeft en waar je op moet letten. Ook zal ik je vertellen waar je een goed persoonlijk voedingsschema kunt laten maken!

Wat is een persoonlijke voedingsschema?

 Voordat ik je ga vertellen hoe je zelf een voedingsschema kunt maken, zal ik je eerst even vertellen wat het nu eigenlijk is. 

Een persoonlijk voedingsschema is een schema dat onderdeel uit maakt van een groter geheel, het voedingsplan. In het voedingsplan staat beschreven hoeveel en wat je het beste tot je kunt nemen om een bepaald doel te bereiken. 

Het voordeel van een schema is dat je in de loop van tijd ook intuïtief kan gaan eten. Dit vergt wel een goede kennis van voeding. Het betekent dat je vrij accuraat kunt inschatten wat de macronutriënten zijn van een bepaalde maaltijd. 

Mentaliteit bij een persoonlijk voedingsplan

 Als jij net begint met gerichten eten voor een bepaald doel, is vooral je mentaliteit ten opzichte van voeding belangrijk. Een gezonde mentaliteit is essentieel om je doelen te bereiken als het gaan om voeding.

Als je voor langere tijd naar een bepaald doel wilt werken, is het belangrijk om te weten hoe je het in je dagelijkse leven kunt toepassen. Je kunt nog zoveel kennis en kunde hebben uit boeken en websites; als je het niet kunt toepassen, zul je je doelen niet halen.

Het is belangrijk dat je niet alles obsessief en perfectionistisch wilt gaan doen. Hiermee verlies je flexibiliteit en dit kan veel stress veroorzaken. Hierdoor verlies je de controle en doe je alles wat je bereikt hebt weer teniet. Een vicieuze cirkel waar je niet in terecht wilt komen. 

Valkuil: denk niet zwart-wit

Veel mensen hebben bij een persoonlijk voedingsschema de verkeerde instelling. Ze willen het PRECIES volgen. Als ze dit niet hebben gedaan gaan ze zich slecht voelen. 

Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn, maar psychisch denk je dat wel. 

Een voorbeeld: stel dat er op het schema staat dat je een appel moet eten als tussendoortje. Je het echter alleen nog maar een banaan in huis...

Wanneer je je (te strikt) aan een schema houdt, kunnen bovenstaande situaties zoals dit mentaal het helemaal verpesten. (terwijl een appel of banaan niet veel uitmaakt)

Ik heb m'n voeding vandaag toch al verpest, dan kan dit er ook wel bij... Morgen ga ik weer gezonder eten, en mijn schema aanhouden!

Wat je je moet realiseren is dat een persoonlijke schema je uiteindelijk niets leert over flexibiliteit van voeding.

Welke informatie is nodig voor een persoonlijk voedingsschema?

Wanneer je je voeding optimaal wilt inzetten voor het behalen voor een bepaald doel, is het belangrijk dat je weet welke energiebehoefte hierbij hoort. Je energiebehoefte per dag, om precies te zijn. 

Als je vet kwijt wilt raken (afvallen) moet je dagelijks onder je energiebehoefte eten. Wanneer je wilt groeien (spiermassa) moet je hierboven zitten. 

Je energie behoefte is afhankelijk van: 

 • Geslacht
 • Leeftijd
 • Lengte
 • Gewicht
 • Sporturen (hoelang, regelmaat, intensiteit)

Een goed eetschema bevat de volgende onderdelen per maaltijd:

 • Totaal calorieën doel per dag (en per maaltijd)
 • Eiwitten doel per dag (en per maaltijd)
 • Vetten doel per dag (en per maaltijd)
 • Koolhydraten doel per dag (en per maaltijd)

Vervolgens in een schema de producten, hoeveelheid en eenheid hiervan. Een goed schema bevat ook voorbeeld tijdstippen om de maaltijden te eten. De recepten van de maaltijden zijn ook inbegrepen.

Wanneer ben ik een persoonlijk voedingsschema nodig?

Voeding is vrijwel net zo belangrijk als een goede lichamelijke training. Zonder op de juiste manier te eten, zul je nooit resultaten gaan zien, hoe hard je ook traint. 

Helemaal als je vet wilt verliezen, is het belangrijk om te weten hoeveel en wat je moet eten op een dag. De verhouding vetten, eiwitten en koolhydraten moeten dagelijks zo goed mogelijk in balans zijn.

Dit zal ervoor zorgen dat je lichaam zich hierop gaan aanpassen, en optimaal vet kan verbranden of en spiermassa kan aanmaken.

Is een persoonlijk voedingsschema gratis?

Een goed persoonlijke voedingsschema is niet gratis. Het wordt immers gemaakt door professionele diëtisten, die er tijd en energie in stoppen. 

Ze helpen je op weg om je doelen te bereiken. Of dit nou afvallen is, of dat droomlichaam. Je moet jezelf vooral even afvragen wat meer kennis over voeding, gezondheid en een opstap naar jouw ideale "droomlichaam" je waard is. Dat lijkt mij vrij onbetaalbaar...

Persoonlijk voedingsschema laten maken

 Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over een persoonlijk voedingsschema. 

Waar ik het nog niet met je over hebt gehad is waar je nou snel en makkelijk een persoonlijke voedingsschema kunt laten maken.

Daarom wil ik het nog even met je hebben over MijnVoedingsPlan.nl, een website waar zo'n plan kunt aanvragen. Ze hebben inmiddels voor duizenden menen persoonlijke plannen gemaakt, en de ervaringen zijn zeer positief.

Dit komt vooral doordat je naast een op maat gemaakt schema, ook motivatie e-mailtjes krijgt en tips krijgt om beginnersfouten te voorkomen. Via onderstaande link kun je direct een voedingsplan laten maken.

Persoonlijk voedingsschema nodig?

Via onderstaande knop kun je direct een voedingsplan aanvragen die past bij jouw lijf en beweegpatroon. Maar dan 1237 mensen zijn je inmiddels voorgegaan!


Andere bezoekers lezen...

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten

4 Tips Om Meer Proteïne te Eten