De Glucomannan capsules van Happy Healthy – Ideale hulp bij het vet verliezen?

Wat zijn nou eigenlijk die veelbesproken glucomannan capsules van Happy Healthy? Wanneer jij op deze pagina terecht bent gekomen is dat iets wat jij jezelf afvraagt. 

Misschien ben je wel via Google gaan of dit supplement wel iets iets voor jou is. Er zijn de afgelopen tijd namelijk veel positieve verhalen geschreven. 

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je meer informatie geven over wat glucomannan nou eigenlijk is en welke capsules wij aanraden. Weten of ze jou wellicht ook kunnen helpen met het verlagen van je vetpercentage? Lees dan vooral even verder!

Wat is glucomannan?

Voordat ik je wat meer ga vertellen over de capsules, zal ik je eerst even vertellen wat glucomannan nou eigenlijk is. Zo kun je beter een inschatting maken of dit wellicht ook iets is wat jouw kan gaan helpen. 

Goed, glucomannan is voedingsvezel die oplosbaar is in water. Deze komt uit een plant die in Azië groeit, namelijk de Konjac plant. Nee, niet van die mooie bloem, het stofje (de vezel) waar het allemaal om draait zit in de wortel van deze plant.

konjac plant glucomannan

De Konjac plant in z'n natuurlijke omgeving...

Met de vezels uit de wortel van deze plant kunnen we als mens dingen maken die gezond voor ons zijn.

Zo schijnt deze vezel ons te kunnen helpen met afvallen. Hoe dit precies werkt zal ik je vertellen in het volgende hoofdstuk. Laat me eerst nog wat andere gezondheidsvoordelen van dit vezel aankaarten.

Gezondheidsvoordelen van glucomannan

Naast dat het veel gebruikt wordt als hulp bij afvallen heeft dit vezel nog een paar andere gezondheidsvoordelen, namelijk: 

Cholesterol verlaging

Een te hoog cholesterol betekend een verhoogt risico op hart- en vaatziekten. Een onderzoek uit 2008 (link) heeft aangetoond dat de oplosbare glucomannan vezels helpen bij het verlagen en controleren van cholesterol.

Een dosering van 3 gram per dag wordt komt in het onderzoek als optimaal naar voren. Met een goed glucomannan supplement (lees daarvoor verder op deze pagina), kun je dit op geen gebalanceerde manier tot je nemen.

Helpt bij constipatie 

Het slikken van een glucomannan supplement schijnt ook te kunnen helpen om de stoelgang beter te reguleren. Een bescheiden dosis bleek de stoelgang bij een groot deel van de volwassenen met 30% te verbeteren.

Het is al langer bekent dat een voedingsvezelsupplement helpt bij constipatie. De consistentie was echter moeilijk te begrijpen. Daarnaast waren er geen veranderingen in de ontlasting zelf te ontdekken. Men neemt dan ook aan dat het iets bijdraagt aan regulatie van een gezonde darmflora.

Gezonde huid

Glucomannan kan ook mensen helpen die de gezondheid van hun huid willen verbeteren. Dit voedingsvezel is namelijk onderdeel van een "Tropische therapie" wat goede resultaten kan hebben bij het bestrijden van Acne. 

Genezen van wonden

Het schijnt dat glucomannan ook een positief effect heeft op het genezen van wonden. Hoe dit precies zit zijn wetenschappers nog niet precies achter. Wat al wel duidelijk is, is dat het te maken heeft met het immuunsysteem. Dit is een zeer belangrijk systeem voor het proces van wondgenezing.

Afvallen met glucomannan

Als voedingssupplement is glucomannan enorm populair geworden de afgelopen jaren. Het is dan ook één van de weinige supplementen dat op de lijst staat van de Europese voedsel en waren autoriteit als wetenschappelijk bewezen werkend.

Dit is gebeurd nadat er een groot onderzoek naar was gedaan (bron/onderzoek). Hoe werkt dat dan precies in je lichaam?

Nou, glucomannan is een vezel wat enorm veel water kan opnemen. Je krijgt dan een soort gel achtige substantie in je darmen, wat je een vol gevoel zal geven. Hierdoor krijg je dus minder trek, waardoor je minder calorieën gaat eten. 

Het afvallen met glucomannan gebeurd volgens onderzoekers voornamelijk vanwege de volgende positieve werkingen in het lichaam:

  • Vulling van maag en darmen door vocht omzetting in gelachtige substantie (minder hongergevoel) natuurlijke darmvulling
  • Het bevat geen tot weinig calorieën 
  • Het draagt bij (voedt) gezonde bacteriën in je darmen. Deze zetten de vezels namelijk om in korte-keten vetzuren (boterzuur). 

Daarnaast zijn er verschillende onderzoeken met geweest waaruit is gebleken, dat deze ontstane vriendelijke bacteriën het proces van vetopslag kunnen verminderen. 

Voor wie zijn glucomannan capsules van Happy Healthy bedoeld?

Is dit supplement wel voor mij bedoeld? Dat is misschien iets wat je je op dit moment nog afvraagt. 

Goed, als jij op dit moment wil beginnen aan het verlagen van je vetpercentage kan dit een goed supplement zijn. Let wel op dat dit niet de methode is maar een hulp.

Vet verliezen (en dus gewicht) is een kwestie van het creëren van een calorietekort. Dit creëer je door gezond te eten in de juiste hoeveelheid. Daarnaast kan het helpen om veel te bewegen (meer spiermassa creëren).

Zijn er ook nog andere manieren glucomannan binnen te krijgen?

Naast glucomannan in capsule vorm wordt het in de Aziatische keuken ook in voeding gebruikt. In onderstaande video zij je bijvoorbeeld hoe een vrouw Shirataki noodles maakt met glucomannan poeder

Naast dat er dus verschillende pasta's en noodles, zijn is er ook nog een soort gel en poeder. Verreweg de meeste mensen gebruiken echter capsules. 

Dit is gewoonweg het handigs. Je weet op de manier namelijk precies hoeveel je binnenkrijgt. Het is namelijk nogal en belangrijk om een minimale (en maximale) hoeveel het binnen te krijgen voor de gewenste effecten.

Is het gevaarlijk om te gebruiken?

Veel mensen die dit supplement willen proberen zijn natuurlijk eerst benieuwd of Glucomannan gevaarlijk is of niet. Dat is logisch, het is niet verstandig om zomaar iets voor een langere tijd te gebruiken, zonder eerst wat onderzoek te doen. 

Zoals je misschien al hebt gezien in de video hierboven, wordt het gebruikt in meerdere dagelijks gebruiken voedingsmiddelen.

Ook voor het supplement hoef je je geen zorgen te maken. Omdat het volledig plantaardig is, is het ook vrijwel niet gevaarlijk. Je moet uiteraard wel even de gebruiksaanwijzing lezen en de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden. 

Laat ik je ook nog even wat vertellen over de bekende bijwerkingen van glucomannan. 

Bekende bijwerkingen gebruik glucomannan capsules

Voordat je zelf de capsules gaat gebruiken is het altijd wel handig om nou te weten of er bepaalde bijwerkingen zijn. Voor zover ik heb kunnen vinden zijn er niet echt hele serieuze bijwerkingen, mits je geen andere medicatie slikt. 

Omdat het toch iets is wat de opname van bepaalde medicatie kan veranderen, is het verstandig om eerste een apotheker (of arts) te raadplagen als je medicatie slikt. 

Als je lichaam niet goed reageert op glucomannan, zal je dit direct merken aan je stoelgang. Het advies is dan ook om niet door te gaan met het gebruiken van glucomannan. 

Ervaringen van gebruikers

Waar ik ook wel even benieuwd naar was is wat ervaringen van andere mensen na het gebruikt van dit supplement. 

Daarom ben ik even op het internet gaan zoeken. Wat me opviel is dat het meeste wat ik tegenkwam toch wel positief was. 

Het enige glucomannan supplement dat ik je aanraad voor ondersteuning van gewichtsverlies is die zonder vulmiddel en andere toevoegingen (van Happy Healty).

-->> Ontdek op deze pagina welke resultaten bestaande gebruikers al behaald hebben.

Zou jij glucomannan moeten uitproberen?

Op deze pagina heb je kunnen lezen wat Glucomannan nu eigenlijk is en hoe het jouw kan helpen met afvallen. Nu kan het zijn dat jij ook wat wil proberen.

Wat je natuurlijk even duidelijk moet hebben is dat dit geen permanente manier is om af te vallen. Dit kan alleen door je levensstijl zodanig aan te passen dat goed een en voldoende beweegt. 

Dat neemt niet weg dat Glucomannan een bewezen hulp is bij het afvallen. Voor veel mensen is het afvallen een stuk beter en sneller gegaan met deze capsules.

Veel mensen geholpen bij het afvallen

Je hebt kunnen lezen dat dit supplement zeker al een hoop mensen heeft geholpen bij het afvallen. Dit dus vanwege de eigenschappen van deze vocht opnemende vezel. 

Daarnaast heeft het als sterke eigenschap dat het een verzadigd gevoel geeft op een natuurlijke wijze. Iets wat natuurlijk enorm helpt wanneer je een calorie-arm dieet moet volgen om die extra kilo's vet te verliezen.

Het is echter geen magische pil, waardoor je opeens veel van gaat afvallen. Het is wel een bewezen sterk hulpmiddel om te gebruiken tijdens het afvallen.

Glucomannan capsules van HappyHealthy.nl (+kortingslink)

De kans is vrij groot dat je op deze pagina bent gekomen omdat je op zoek was naar de glucomannan van de Kruidvat. Deze zijn voor zover ik kan zien niet meer leverbaar. 

Daarom ben ik voor je opzoek gegaan naar het beste alternatief voor deze capsules. Dit is het glucomannan supplement van Happy Healthy. Happy Healthy is ook wel bekend van de zeer populaire Afslank Receptenbijbel, waar wij eerder al een review van hebben geschreven.

De capsules krijg je discreet en snel thuis gestuurd. De capsules zelf hebben een goede samenstelling zonder fratsen. Kijk voor meer informatie over de actuele prijs, beschikbaarheid en inhoud op de volgende pagina.

-->> Via de deze link of onderstaande knop ga je direct naar de volgende pagina, waar je alles kunt lezen over de capsules.

Beste prijs/kwaliteit Glucomannan Supplement 

De Glucomannan capsules van Happy Healty bevatten geen extra vul middelen en zijn gemakkelijk doordat je ze doorlopend discreet thuisgestuurd krijgt.

glucomannan supplement happy healthy review
Deel dit bericht
>